Over mij 2017-11-03T08:25:30+00:00

Over mij

Nathalie van Kooten

Nathalie van Kooten (46) begon als 16 jarig meisje fulltime werkzaam in de paardensport. Best jong om dan al op eigen benen te gaan staan, maar dat was toen mijn droom en die ging ik  vastbesloten achterna. Zo werd ik op “eigen wijze wijze” wijzer. Nieuwsgierig als ik was volgde ik daarnaast diverse opleidingen maar ben van huis uit vooral een praktisch ingestelde doener geweest. Iemand die het leren in de praktijk op de meest uiteenlopende vakgebieden zelf wilde ervaren en ook gewoon ging doen.

Het werken met voornamelijk jonge paarden gaf mij op jonge leeftijd al veel inzicht rondom de belastbaarheid en ook het bewegingsapparaat. Jaren later volgde ik de opleiding Humane medische basiskennis met de achterliggende gedachte hier toch meer mee te willen gaan doen en mijn kennis te verbreden. Werkzaam te mogen zijn met mens en dier heeft ervoor gezorgd dat ik op meerdere locaties in het land mijn kennis en kunde mocht delen. De interactie tussen mens en dier heeft mij altijd gefascineerd net als alle medische aspecten en dan met name rondom training, belastbaarheid en beweging.

Door verder te kijken, kijken naar het totaal plaatje in combinatie met het werken en rijden van heel veel verschillende paarden bleef ik mijzelf vragen stellen:  Waarom doet een dier wat hij doet, waar zit zijn beperking, hoe voelt hij op zijn lijf, hoe reageert hij op bepaalde druk in welke vorm dan ook en waar komt het probleem nu werkelijk vandaan?” Vragen waar een paard je in elk geval geen panklaar antwoord op geeft en zo leerde ik toen al in de praktijk echt te werken vanuit mijn gevoel, creatief  zijn met het bedenken van trainingsoplossingen  en heel goed kijken. Zoekend naar de mogelijkheden en oefeningen net als de belastbaarheid die daar bij paste, op weg naar een beter resultaat.

Na beëindiging van de paardensport ben ik zelf ook altijd op zoek gebleven naar sportieve uitdagingen (Nijmeegse 4daagse, Mud Masters etc). Sporten en bewegen is natuurlijk gezond en ook heel erg leuk om te doen.

Al zeg ik nu eerlijk: “Ik had wel wat vaker ook beter naar mijn eigen lichaam mogen luisteren!” Op dat vlak dus door schade en schande ook “een ervaringsdeskundige” te noemen. Dat maakt wel dat ik mij  juist daardoor nu weer goed kan verplaatsen in de blessures en klachten die ik in mijn praktijk tegenkom. Ik ben daarnaast ook een actieve moeder van een nog actiever kind. Meedoen en echt betrokken zijn maakt mij blij! Hierdoor ben ik het kind in mij ook niet verloren!

Die natuurlijke nieuwsgierigheid maakt dat ik makkelijk buiten de zo bekende protocollen en patronen kan kijken en ook dat komt nu weer goed van pas.

Ik heb een breed scala aan ervaring met het helpen en begeleiden van mensen op sociaal en fysiek vlak, vaak in de combinatie van mens, ruiter en dier. Als instructrice in de paardensport en als revalidatie trainer van het paard. Als fitness trainer en groepsinstructrice binnen een keten van sportscholen droeg ik een tijd lang mijn steentje bij aan de gestelde doelen.

Ik houd ervan op de hoogte te zijn en te blijven ben ook niet gestopt met leren. Doordat ik op een goed moment zelf tegen allerlei blessures aanliep kwam ik in aanraking met Mylogenics.

Ik realiseerde mij tijdens deze behandelingen pas echt hoe lang ik om mijn eigen beperkingen heen ben gaan bewegen, zelf door alle blessures heen ben doorgelopen. Tot het moment dat ik ergens rond mijn 40e uiteindelijk letterlijk zelf lichamelijk “vastliep”. De resultaten waren na 1 Mylogenics behandeling werkelijk verbluffend te noemen en de manier van kijken en behandelen klonken mij meer dan logisch in de oren. Dit wilde ik ook! De opleiding tot Mylogenics practitioner was voor mij dan ook een vanzelfsprekende stap met I Go Support als eigen bedrijf tot gevolg.