Blog 2017-10-16T12:50:21+00:00

Blog

Mylogenics, voor wie?

 

In de Personal trainers wereld is Mylogenics  als behandel methode al bijna niet meer weg te denken.

Ik ben ondanks mijn achtergrond en sportopleiding geen personal trainer, al werk en train ik zelf wel graag met ze samen om kennis te vergaren. Deze kennis pas ik dan weer toe in een meer praktische vorm op weg naar herstel voor wie niet wekelijks wil buffelen in de sportschool en juist daarom richt ik mij dus ook op een andere doelgroep.

Welke doelgroep dan wel?

Mijn doelgroep ligt juist bij de Zelfstandig ondernemers. Niets is vervelender dan met blessures en langdurige klachten rond te lopen en ondertussen toch je werk uit te moeten voeren of erger je werk niet meer uit te kunnen voeren.

Zelf bekend met fysiek zwaar werk spreek ik dan ook uit ervaring.

Ik ken de spreekwoordelijke klappen van de zweep vanuit de paardensport waar je echt niet de hele dag als “de prinses op de erwt met je achterste op een paard zit” maar zeer zeker ook vanuit de GWW waar ik nog regelmatig zelf bijspring om werkzaamheden te verrichten.

Denk aan de grondwerker, de straatmaker, maar ook de mensen in de horeca die dagelijks eenzijdige belasting ervaren, slepend met zware dienbladen, de kapster die veelal staand haar werk verricht en ook het werken boven haar macht niet altijd kan vermijden.

Dit is slechts een kleine opsomming van de vele mensen die door hun werk op een goed moment tegen klachten aanlopen en geen lange behandeltrajecten willen doorlopen. Rug, schouders en nek, hebben het regelmatig zwaar te verduren. En wat te denken van de mensen die door hun werk en veelal zittend bestaan juist te weinig bewegen en daardoor letterlijk vast komen te zitten. Regelmatig hoor ik mensen vertellen dat ze met de nodige ontstekingsremmers nog een poosje hebben door “gehobbeld”. Het heet ook niet voor niets ontsteking REMMER! Uitstel van executie dus en wanneer je bedenkt dat het lichaam niet voor niets met een ontsteking reageert en dat juist dat ook de eerste stap naar herstel is mits deze met rust gelaten wordt…… Enfin, ik vertel je er graag meer over en laat je liever ervaren hoe het ook anders kan. De beste reclame is tenslotte de wandelende reclame van mensen die het aan den lijve heeft mogen ondervinden.

Vandaar dat ik heb besloten ook ambulant te gaan werken, letterlijk de snelste en kortste weg naar herstel bieden.

Samen zoeken we na de behandeling naar de mogelijkheden die bij jou passen, met de middelen die direct voor handen zijn. Dus zonder duur abonnement van de sportschool of een hele waslijst aan sportgear wat moet worden aangeschaft om zo toch de maximale functie te gaan vragen van je lichaam.

Middels deze praktisch insteek wil ik hiermee de drempel verlagen, om de stap te zetten op weg naar deze vorm van behandelen en daarmee de toegankelijkheid te verhogen. @ I Go Support.

 

Door blijven lopen met blessures is niet stoer.

Time Flies! December 2015 kreeg ik spontaan een uitnodiging voor een fotoshoot en een kort interview in de Margriet….

Ze zochten vrouwen van rond de 40, healthy and happy….

Dat is ook wel eens anders geweest en voelde me best een klein beetje vereerd. Wat is er een hoop gebeurd sinds die tijd. Mede dankzij de support van mijn partner Jaap.

Na de zoveelste reorganisatie was hij het die zei: “Ga nou eens doen waar jij echt heel blij van wordt! Volg je hart!

Kort daarna schreef ik mij in bij de KVK met mijn I Go Support, ik had “breed ingezet” zodat ik tijdens mijn opleidingen Kindercoach en Mylogenics in de tussentijd na het behalen van mijn VCA ook inzetbaar was in de wegenbouw of welke mogelijke klus dan ook. Handen uit de mouwen en gaan! Ondertussen opleiding fitnesstrainer afgerond, ik gaf weerbaarheid trainingen en was druk met studie, gezin en kids en met plezier! Alles liever dan terug op kantoor, waar zitten voor mij en voor wie eigenlijk niet, echt funest bleek te zijn. Ook ik ben in al die jaren tegen genoeg blessures aangelopen. Als voorbeeld: een zweepslag, 1 links en 1 rechts, binnen 3 weken…. Dat is toch best knap zeg ik nu met de nodige zelfspot! Hoe bedoel je mijn lichaam probeerde mij iets duidelijk te maken maar ik luisterde er niet naar!?!?

Iets teveel en te fanatiek de vele groepslessen in de sportschool voor de groep mee staan doen en overgenomen… Gas terug was voor mij al vanuit de paardensport geen optie. Na een val van of met een paard, opstaan en weer doorgaan.

Altijd nog net dat ‘schepje er op’ op die toch al bomvolle kruiwagen. Een pees die tijdens een dolletje met mijn zoontje in mijn schouder na  eerdere schouderblessures nu echt scheurt. Met een label Frozen Shoulder werd ik de deur uitgestuurd, Cortisonen injecties, ik wilde er niet aan en dus zocht ik mijn eigen(wijze)weg en was ik binnen zeer korte tijd weer mobiel.’  Een scheenbeenontsteking op dag 1 van de Nijmeegse Vierdaagse en toch doorlopen naar de finish op dag 4. Opstarten na een pauze was niet echt genieten maar verder met de kiezen op elkaar ging het allemaal best wel. Afgelopen januari nog een ski ongelukje dankzij een stuurloze kamikaze die nog net niet dwars door mij heen skiede. Rug gekneusd, ribben stuk en dan ineens loop ook ik uiteindelijk ‘letterlijk helemaal VAST!’

Achteraf denk ik weleens, ze hadden gelijk wanneer menig mens tegen mij zei: “Je bent wel heel erg hard voor jezelf.” Ik haalde destijds mijn schouders op en ging gewoon weer door….
DAAR IS DUS ECHT NIKS STOERS AAN!!!

Uiteindelijk heb ik dus door schade en schande ervaren wat een puinhoop je kunt veroorzaken wanneer je maar overal doorheen’ blijft lopen en dus overal ‘omheen’ gaat bewegen.

Begrijp me niet verkeerd, ik ben er van overtuigd dat ik juist door te blijven bewegen zelf een hoop ellende heb weten voorkomen. Dat ik de puinhoop misschien nog iets heb weten te beperken, echter er zijn echt wel grenzen! Ga je daar constant overheen dan krijg je vroeg of laat die rekening op je bord.
Inmiddels is er een manier van werken, kijken en behandelen van en voor de meest uiteenlopende klachten beschikbaar.

Mylogenics. Een behandel methode die de kwalen niet uit de weg gaat of onderdrukt. Een behandelmethode die jou op een verantwoorde manier weer leert/ helpt maar vooral bewust maakt hoe je weer pijnvrij een zo groot mogelijke range of motion kan behalen. Ik heb naast mijn opleiding ook uit deze eigen ervaring heel veel geleerd. Dat was voor mij de inspiratie hier ook ook zelf mee bezig te mogen zijn en die hulp en kennis te willen delen met anderen. Mensen zelf laten ervaren en nog meer mensen te verbazen. Mensen echt helpen!

Het is niet alleen voor de topsporter, het is geschikt voor iedereen, jong en oud, mits je daarna ook bereid bent er daadwerkelijk iets mee te gaan doen. Want wanneer je blijft doen wat je deed….. zul je krijgen wat je kreeg…. Tennis armen, platvoeten, lage rugklachten, nek klachten, schouders, handen, voeten….. Alles staat met elkaar in verbinding en wanneer er ergens 1 schakel “zwak” is of minder functioneert wees dan niet verbaasd dat de rest van “het kaartenhuis” ook niet meer zo lekker beweegt en vraag je ondertussen af dat wat je er tot nu toe aan hebt gedaan of doet…… Voor vragen en info neem gerust contact op. @ I Go Support.

 

Mylogenics voor de ruiter

Schoudervrijheid van de ruiter ook in het belang van het welzijn van uw paard.

Mylogenics, preventie, rehablitation en release voor elke vorm van blessure leed. Vanuit de paardensport en inmiddels ook andere takken van diverse sporters druppelt de belangstelling voor een Mylogenics behandeling gestaag binnen. Tenslotte heeft iedereen wel eens een duikeling van zijn paard gemaakt of heeft een paard net even te hard aan een arm getrokken terwijl je toch vast bleef houden gezien de omstandigheden. Pijnlijke rug, nek of stijve schouder tot gevolg. Ik herken het en ken ook het verschijnsel dat je er dan toch maar mee door blijft lopen, “het zal tenslotte toch ook wel weer over gaan.” Waar we vaak niet bij stilstaan zijn de gevolgen die het uiteindelijk ook op je paard heeft. Wanneer je zelf ergens een beperking ervaart ga je er toch “omheen bewegen” en dat geeft dan ook direct zijn weerslag op het paard, denk aan scheefheid, aanleuning problemen en daarmee ook het “vastlopen” ergens in zijn lijf waardoor je in een soort vicieuze cirkel terecht kan komen of zelfs een negatieve spiraal. Het een kan u eenmaal niet zonder het ander. En dat terwijl menig paard tegenwoordig ook regelmatig wordt nagelopen door een Osteopaat of op welke wijze dan ook ondersteund wordt. Tijd om ook jezelf eens onder de loep te nemen of om die vervelende “Kwakkel klachten” aan te pakken. Met relatief eenvoudige spiertesten sporen we de zwakke plek op en kunnen we ermee aan de slag. Belangrijk is wel dat wanneer we een probleem verhelpen door het echt los te maken er daarna “functie” gevraagd moet worden aangezien het lichaam ‘slim” is en zich snel aanpast aan de gevraagde functie. Doe je er vervolgens niets mee……. dan is het resultaat ook….. enfin. Ik help je/ jullie beiden vanuit mijn achtergrond in de paardensport graag die cirkel te doorbreken. Ik werk ook ambulant dus kom graag eens bij jullie op stal of bij een sport vereniging langs voor elke denkbare vorm van blessureleed om er iets meer over te vertellen of ervaar het gewoon een keer zelf.
Mylogenics @ I Go Support…..