Door blijven lopen met blessures is niet stoer.

Home/Uncategorized/Door blijven lopen met blessures is niet stoer.

Door blijven lopen met blessures is niet stoer.

Time Flies! December 2015 kreeg ik spontaan een uitnodiging voor een fotoshoot en een kort interview in de Margriet….

Ze zochten vrouwen van rond de 40, healthy and happy….

Dat is ook wel eens anders geweest en voelde me best een klein beetje vereerd. Wat is er een hoop gebeurd sinds die tijd. Mede dankzij de support van mijn partner Jaap.

Na de zoveelste reorganisatie was hij het die zei: “Ga nou eens doen waar jij echt heel blij van wordt! Volg je hart!

Kort daarna schreef ik mij in bij de KVK met mijn I Go Support, ik had “breed ingezet” zodat ik tijdens mijn opleidingen Kindercoach en Mylogenics in de tussentijd na het behalen van mijn VCA ook inzetbaar was in de wegenbouw of welke mogelijke klus dan ook. Handen uit de mouwen en gaan! Ondertussen opleiding fitnesstrainer afgerond, ik gaf weerbaarheid trainingen en was druk met studie, gezin en kids en met plezier! Alles liever dan terug op kantoor, waar zitten voor mij en voor wie eigenlijk niet, echt funest bleek te zijn. Ook ik ben in al die jaren tegen genoeg blessures aangelopen. Als voorbeeld: een zweepslag, 1 links en 1 rechts, binnen 3 weken…. Dat is toch best knap zeg ik nu met de nodige zelfspot! Hoe bedoel je mijn lichaam probeerde mij iets duidelijk te maken maar ik luisterde er niet naar!?!?

Iets teveel en te fanatiek de vele groepslessen in de sportschool voor de groep mee staan doen en overgenomen… Gas terug was voor mij al vanuit de paardensport geen optie. Na een val van of met een paard, opstaan en weer doorgaan.

Altijd nog net dat ‘schepje er op’ op die toch al bomvolle kruiwagen. Een pees die tijdens een dolletje met mijn zoontje in mijn schouder na  eerdere schouderblessures nu echt scheurt. Met een label Frozen Shoulder werd ik de deur uitgestuurd, Cortisonen injecties, ik wilde er niet aan en dus zocht ik mijn eigen(wijze)weg en was ik binnen zeer korte tijd weer mobiel.’  Een scheenbeenontsteking op dag 1 van de Nijmeegse Vierdaagse en toch doorlopen naar de finish op dag 4. Opstarten na een pauze was niet echt genieten maar verder met de kiezen op elkaar ging het allemaal best wel. Afgelopen januari nog een ski ongelukje dankzij een stuurloze kamikaze die nog net niet dwars door mij heen skiede. Rug gekneusd, ribben stuk en dan ineens loop ook ik uiteindelijk ‘letterlijk helemaal VAST!’

Achteraf denk ik weleens, ze hadden gelijk wanneer menig mens tegen mij zei: “Je bent wel heel erg hard voor jezelf.” Ik haalde destijds mijn schouders op en ging gewoon weer door….
DAAR IS DUS ECHT NIKS STOERS AAN!!!

Uiteindelijk heb ik dus door schade en schande ervaren wat een puinhoop je kunt veroorzaken wanneer je maar overal doorheen’ blijft lopen en dus overal ‘omheen’ gaat bewegen.

Begrijp me niet verkeerd, ik ben er van overtuigd dat ik juist door te blijven bewegen zelf een hoop ellende heb weten voorkomen. Dat ik de puinhoop misschien nog iets heb weten te beperken, echter er zijn echt wel grenzen! Ga je daar constant overheen dan krijg je vroeg of laat die rekening op je bord.
Inmiddels is er een manier van werken, kijken en behandelen van en voor de meest uiteenlopende klachten beschikbaar.

Mylogenics. Een behandel methode die de kwalen niet uit de weg gaat of onderdrukt. Een behandelmethode die jou op een verantwoorde manier weer leert/ helpt maar vooral bewust maakt hoe je weer pijnvrij een zo groot mogelijke range of motion kan behalen. Ik heb naast mijn opleiding ook uit deze eigen ervaring heel veel geleerd. Dat was voor mij de inspiratie hier ook ook zelf mee bezig te mogen zijn en die hulp en kennis te willen delen met anderen. Mensen zelf laten ervaren en nog meer mensen te verbazen. Mensen echt helpen!

Het is niet alleen voor de topsporter, het is geschikt voor iedereen, jong en oud, mits je daarna ook bereid bent er daadwerkelijk iets mee te gaan doen. Want wanneer je blijft doen wat je deed….. zul je krijgen wat je kreeg…. Tennis armen, platvoeten, lage rugklachten, nek klachten, schouders, handen, voeten….. Alles staat met elkaar in verbinding en wanneer er ergens 1 schakel “zwak” is of minder functioneert wees dan niet verbaasd dat de rest van “het kaartenhuis” ook niet meer zo lekker beweegt en vraag je ondertussen af dat wat je er tot nu toe aan hebt gedaan of doet…… Voor vragen en info neem gerust contact op. @ I Go Support.

 

By | 2017-10-17T20:14:55+00:00 oktober 16th, 2017|Uncategorized|Reacties uitgeschakeld voor Door blijven lopen met blessures is niet stoer.